Dodijeljena uvjerenja pčelarima u Garešnici

Prenosimo s portala Pčelarske udruge „Cvijet“ – Garešnica:

SVEČANOST URUČENJA DIPLOMA POLAZNICIMA 2. PČELARSKE ŠKOLE PU CVIJET

U Garešnici je 16.lipnja 2012. u Hrvatskom domu održana svečanost uručenja Diploma i uvjerenja o uspješno završenoj Pčelarskoj školi. Ovo događanje organizirali su Pčelarska udruga Cvijet, Učilište Apis, Bjelovarsko-bilogorska županija i Savez pčelara BBŽ-e.

Ukupno 21 pčelar/ka završili su ovu 2.po redu pčelarsku školu PU Cvijeta-a, a osim iz Bjelovarsko-bilogorske županije, polaznici su bili i sa područja Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Zagrebačke županije. Naša županija sufinancirala je polaznike iz BBŽ sa 50% od ukupne cijene koštanja škole,te na taj način pomogla polaznicima u ovoj specijalizaciji odnosno stručnom usavršavanju.

Predsjednik PU Cvijet, Nemanja Vlahović,otvorio je ovu svečanost te u svom obraćanju prisutnim polaznicima, gostima i predstavnicima medija podnio Izvještaj o održanoj školi i aktivnostima udruge Cvijet, aktualnom stanju u pčelarskoj proizvodnji,vremenskim nepogodama i teškoćama na koje se nailazi. Dopredsjednik PU Cvijet-a Ivan Šoštarić najavio je pokretanje upisa u 3. Pčelarsku školu PU Cvijeta i to od 18. lipnja 2012.

Predstavnik Bjelovarsko-bilogorske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Stojković, pozdravio je napore udruge Cvijet u aktivnostima i organizaciji škola i školovanja odraslih, a posebno jer se vidi prilična uključenost mladih ljudi. Stojković je uputio riječi podrške i poručio da će Bjelovarsko-bilogorska županija odnosno UO za poljoprivredu sigurno pratiti pozitivne i dobre programe koji imaju za cilj razvoj poljoprivrede u našoj županiji. Uz čestitke polaznicima na uspješno završenoj školi, svoje izlaganje završio je zahvalom vodstvu PU Cvijeta na aktivnostima i dobrim rezultatima.

Savez pčelara BBŽ snažno podupire rad udruge Cvijet i školovanje pčelara,te skreće pozornost i na primjenu Dobre pčelarske prakse, poštivanje Pravilnika o držanju pčela i katastru pčelinje paše, ali i zahtjeva rješavanje problema sa kojima se pčelari susreću, a posebno su to elementarne nepogode, pesticidi i drugi otrovi, istaknuo je predsjednik Saveza pčelara BBŽ Nenad Vlahović. Posebno je važno imati kvalitetne projekte i programe provedbe, kazao je Vlahović, te upoznao prisutne sa nekim od najvažnijih projekata SP BBŽ-a i naravno čestitao svim polaznicima na završenoj školi.
U ime Učilišta Apis iz Velike Gorice skup je pozdravio ravnatelj učilišta, Dario Frangen. Kroz nekoliko prigodnih rečenica iskazao je zadovoljstvo sa radom u Garešnici ,pohvalio polaznike na ozbiljnosti i zalaganju, te udrugu Cvijet na angažiranosti i radu da sve bude na zavidnoj razini. Ravnatelj učilišta i predstavnik BBŽ, gospodin Stojković, izvršili su uručenje diploma i uvjerenja polaznicima, a u ime polaznika obratio se i svima zahvalio Tomislav Vapnar 24-godišnji pčelar iz Poljane, koji je ujedno i proglašen najboljim polaznikom 2. Pčelarske škole PU Cvijet-a.Upravni odbor udruge Cvijet organizirao je prilikom ovog događanja prigodno darivanje sa paketom pčelinjih proizvoda za Martinu Crkvenac, 12-godišnju plivačicu iz Male Mlinske, članicu udruge za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Daruvar.

Martina je na nedavnom međunarodnom natjecanju u Splitu osvojila 17 medalja i to kao junior u klasi seniora, a uskoro će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim sportskim igrama u Češkoj. Udruga Cvijet nastojati će dati svoj doprinos i pomoći Martini, istaknuo je predsjednik Cvijet-a, Nemanja Vlahović, a svima se na ovom činu u Martinino ime zahvalila njezina majka. Druženje uz večeru održano je u drugom djelu ove Svečanosti.

Napisano Lip 18, 2012 | napisao Unca

IZVOR: http://pu-cvijet.hr/svecanost-urucenja-diploma-polaznicima-2-pcelarske-skole-pu-cvijet-a/

Odgovori