Ekološki poljoprivredni gospodarstvenik

Program pod nazivom “Ekološki poljoprivredni gospodarstvenik” obuhvaća sljedeća programska područja: Ekološki uzgoj životinja, povrća i voća, s naglaskom na podizanju voćnjaka, osnovnim principima rasta i rezidbe voća, tehnikama cijepljenja i uzgojnim oblicima voćnjaka. Program obrađuje i korisne insekte u povrtnjaku te korisne kukce u voćnjaku. Osposobljavanje obuhvaća i berbu te čuvanje ekoloških poljoprivrednih proizvoda, ekonomske aspekte ekološke proizvodnje i neophodnu zaštitu na radu i prvu pomoć.

Svi programi Učilišta APIS verificirani su od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH.

Polaznici koji uspješno završe osposobljavanje, odnosno polože završni ispit te s uspjehom obave praktični dio nastave dodjeljuje se Uvjerenje o osposobljenosti.

Stečeno zvanje može se upisati u radnu knjižicu, a znanje je poželjno primijeniti u praksi !

Razmišljate li o okrupnjavanju voćnjaka, podizanju nasada i plantaža poštujući temeljna načela ekološke proizvodnje dobro je znati kako to učiniti ne izlažući se riziku poslovnog neuspjeha. Imate li privatnu ili profesionalnu potrebu naučiti više o ekološkom uzgoju voća, povrća ili stoke odlučite se za osposobljavanje u Učilištu APIS.

 

Odgovori