PRIMA – Prema zapošljavanju kroz završetak osnovnoškolskog obrazovanja

Andragoško učilište Zvonimir nositelj je projekta: “PRIMA – Prema zapošljavanju kroz završetak osnovnoškolskog obrazovanja“.

 

Besplatno obrazovanje za ciljanu skupinu će se provoditi u partnerskim učilištima POU Kotva u Sisku, Učilištu APIS u Velikoj Gorici i Strukovnom učilištu Krešimir u Zagrebu.

Projekt je započeo prvim održanim sastankom partnera i suradnika 06. lipnja 2013. godine, u prostorijama Andragoškog učilišta u Zagrebu.

U ulozi suradnika sudjeluju: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak, Kutina, Karlovac i Zagreb.

Cilj projekta je podizanje razine kvalifikacija ugroženih skupina na tržištu rada, u ovom slučaju nezaposlenih osoba koje nisu završile osnovnu školu. Planirana je provedba posebnih programa za završetak osnovne škole i programa osposobljavanja u skladu sa potrebama na tržištu rada. Ciljana skupina je 120 osoba bez završene osnovne škole iz 4 hrvatske županije u kojima se projekt provodi; Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Projekt je odobren za financiranje na temelju natječaja „Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženim skupinama“, IPA IV. komponenta.

Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci.

Poveznica na stranice Europske komisije za razvoj i suradnju EUROPEAID

 

Odgovori