VOĆAR
Program osposobljavanja obuhvaća područje morfologije i fiziologije voćaka, ishrane bilja, podizanja voćnjaka, navodnjavanje, cijepljenje, zaštitu voćaka od bolesti i štetnika, berbu i skladištenje voća te njihovu preradu i konzerviranje. Program obuhvaća i upoznavanje mehanizacije, zaštitu na radu i prvu pomoć, neophodne za certificiranje poljoprivredne proizvodnje.
Svi programi Učilišta APIS verificirani su od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH.
Polaznici koji uspješno završe osposobljavanje, odnosno polože završni ispit te s uspjehom obave praktični dio nastave dodjeljuje se Uvjerenje o osposobljenosti.
Stečeno zvanje može se upisati u radnu knjižicu, a znanje je poželjno primijeniti u praksi !
Razmišljate li o okrupnjavanju voćnjaka, podizanju nasada i plantaža, dobro je znati kako to učiniti ne izlažući se riziku poslovnog neuspjeha. Imate li privatnu ili profesionalnu potrebu naučiti više o intenzivnom uzgoju voća (koštičavog ili jezgričavog voća; jabuka, krušaka, bresaka, oraha, lješnjaka, kupina, jagoda i dr.) odlučite se za osposobljavanje u Učilištu APIS.