PROGRAM “PROIZVOĐAČ DOMAĆIH SUHOMESNATIH PROIZVODA” (između ostalog) OBUHVAĆA:
- kategorije mesa
- ocjena kvalitete mesa
- priprema mesa za obradu
- tehnologija
- rukovanje strojevima i uređajima
- konzerviranje i aditivi
- skladištenje
- zaštita na radu i prva pomoć
Svi programi Učilišta APIS verificirani su od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH.
Polaznicima koji uspješno završe osposobljavanje, odnosno polože završni ispit te s uspjehom obave praktični dio nastave dodjeljuje se Uvjerenje o osposobljenosti.
Uvjerenje koji polaznici dobivaju po završetku osposobljavanja usklađeno je s uvjetima stručnog osposobljavanja koje za stavljanje meda i drugih pčelinjih proizvoda na tržište Europske Unije pred poljoprivredne proizvođače postavlja europska administracija.
Stečeno zvanje može se upisati u radnu knjižicu, a znanje je poželjno primijeniti u praksi !